Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη σημερινή ιστορική ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο

Το προνόμιο που έχουν λίγοι ηγέτες να απευθυνθούν στην Ολομέλεια του Κογκρέσου, με τη συμμετοχή τόσο των μελών της Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα έχει σήμερα στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Αναλογιζόμενος τη δύναμη που έχει το Κογκρέσο στη λειτουργία του αμερικανικού Πολιτεύματος, ο πρωθυπουργός επεξεργάστηκε προσωπικά την ομιλία του τις προηγούμενες μέρες.
Από το βήμα του Καπιτωλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι οποίες, όπως είπε και κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, είναι σε ιστορικό υψηλό, με έμφαση τόσο στη στρατιωτική, όσο και στην οικονομική και ενεργειακή συνεργασία. Με δεδομένη την καθαρή θέση που έχει πάρει η Ελλάδα στο θέμα της Ουκρανίας και την οποία ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι, σε έναν κόσμο που αλλάζει, η Ελλάδα είναι «κόμβος» στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και, παράλληλα, ίσως ο πιο σταθερός και αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *