Τ. Γαϊτάνης: Η Ελλάδα, θα είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα αποκτήσει ΑΙ factory και έχει επιστήμονες με τις απαιτούμενες δεξιότητες

Στις προκλήσεις, τα διλήμματα αλλά και τις προοπτικές που προκύπτουν από την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Τάσος Γαϊτάνης, στην εκδήλωση του Athens Columbia Global Center “Artificial Intelligence: Hope vs. Hype” που πραγματοποιήθηκε στο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».


Όπως υποστήριξε, η είσοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητα, μεταφράζεται διαφορετικά για τον κάθε ένα. Ο επιστήμονας αδημονεί να τη χρησιμοποιήσει ως ένα εργαλείο που θα κάνει την έρευνα του πιο αποτελεσματική, ο επιχειρηματίας αναλογίζεται για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την παραγωγικότητα της επιχείρησης του, ενώ δεν είναι λίγοι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν την Τεχνητή Νοημοσύνη με φόβο ή προβληματισμό σχετικά με το άγνωστο.

Αναφερόμενος στη θέση της χώρας μας απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ο γενικός γραμματέας, εξήγησε πως η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που έχει στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την έχει θέσει ήδη ως προτεραιότητα στους τομείς Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Ειδικότερα, η Ελλάδα, θα είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα αποκτήσει ΑΙ factory κι επίσης έχει το ερευνητικό και πανεπιστημιακό υπόβαθρο, ώστε να εκπαιδεύονται επιστήμονες με τις απαιτούμενες δεξιότητες.

Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης, δήλωσε ότι: «Οι επιστήμονες, γνωρίζουμε οτι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να είναι μια ελπίδα που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει σύγχρονα προβλήματα, αλλά και να ανοίξει νέους δρόμους. Γι αυτό και οι πολιτικές ελίτ πρέπει να φροντίσουν για τη θέσπιση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου, τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και τη διασύνδεση της επιστημονικής με την επιχειρηματική κοινότητα, ώστε να μπορέσει η Τεχνητή Νοημοσύνη να μην είναι μια διαφημιστική εκστρατεία αλλά μια πραγματικότητα. Από την πλευρά μας ως Κυβέρνηση, εργαζόμαστε σκληρά, θέτουμε στόχους, ώστε να έχουμε την αυτοπεποίθηση να γεφυρώσουμε το κενό μεταξύ της δυναμικής της ΑΙ και της πραγματικότητας και να διαμορφώσουμε τον κόσμο που αναδύεται προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας μας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *