Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο στην Πυλαία, στις εγκαταστάσεις του μετρό.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο υπουργός αναφέρθηκε στο πως θα φυλάσσεται αυτό το έργο και όπως είπε ήδη 35 αστυνομικοί βρίσκονται στις στάσεις, σε σταθμούς του μετρό, ενώ υπάρχει και προσωπικό ασφαλείας από την εταιρεία που έχει αναλάβει την λειτουργία του έργου.
Όπως ανακοίνωσε ο κ.Χρυσοχοΐδης, ακόμη 65 αστυνομικοί θα εκπαιδευτούν προκειμένου να βρίσκονται στους χώρους του μετρό και να αποτρέπεται η εγκληματικότητα.
Ο κ.Χρυσοχοΐδης θα επισκεφτεί και το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:
Το Μετρό είναι ένα ευρηματικό έργο υποδομής για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων συμπολιτών μας στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω πολύ σύντομα να έχουν τη δυνατότητα οι Θεσσαλονικείς να χρησιμοποιήσουν και το υπόλοιπο μέρος, το οποίο αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται. Θέλω να σας θυμίσω ότι υπήρξα και εγώ ένας από αυτούς που συνέβαλε μαζί με πολλούς συναδέλφους μου, ως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στην κατασκευή αυτού του σπουδαίου έργου, το οποίο καθυστέρησε τόσο πολύ, αλλά τώρα είναι μία πραγματικότητα.
Δική μας τώρα προτεραιότητα και καθήκον αποτελεί, μεταξύ των άλλων, η ασφάλεια του Μετρό. Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται το Μετρό Θεσσαλονίκης, έχει ιδιωτική ασφάλεια, αλλά αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του αποφασίστηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εγκατασταθούν άμεσα αστυνομικοί, κινούμενοι ή σταθεροί, οι οποίοι και έχουν αναλάβει τη φρούρηση βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, το οποίο έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και αυτή τη στιγμή υλοποιείται με 35 αστυνομικούς πού βρίσκονται στους συρμούς ή στους σταθμούς και σε καθημερινή βάση, τις ώρες λειτουργίας του Μετρό είναι παρόντες.
Αυτή η επιλογή είναι προσωρινή. Πρόκειται, πολύ άμεσα, τις επόμενες μέρες να προσλάβουμε 65 νέους αστυνομικούς, οι οποίοι μετά την εκπαίδευσή τους θα τοποθετηθούν στο Μετρό Θεσσαλονίκης ως μόνιμη δύναμη, για να διασφαλίσουν πλήρως την ασφάλεια στο Μετρό, από φαινόμενα μικροεγκληματικότητας, αλλά και μεγαλύτερα θέματα ασφάλειας που πρέπει πάντα να λαμβάνονται, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το Μετρό θα είναι απόλυτα ασφαλές για την ακεραιότητα, την ιδιοκτησία των συμπολιτών μας, την ιδιοκτησία της υποδομής του Μετρό αλλά ταυτόχρονα και την προστασία συνολικότερα της περιουσίας των συμπολιτών μας.