Για την κατάταξη των χωρών, η εταιρεία εξέτασε παράγοντες όπως ο χρόνος μέχρι την υπηκοότητα, οι φόροι, το κόστος και η φήμη.
Σημειώνεται πως το καθεστώς χρυσής βίζας έχει δεχθεί πυρά εν μέσω ανησυχιών ότι έχουν συμβάλει στην αύξηση των τιμών των ακινήτων σε πόλεις όπως η Λισαβόνα και η Αθήνα, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Αυτό οδήγησε ορισμένες χώρες να περιορίσουν τη διαθεσιμότητά τους, όπως η Πορτογαλία πέρυσι και η Ελλάδα τον Φεβρουάριο, επισημαίνεται επιπροσθέτως.
Ειδικότερα, η Ελλάδα ετοιμάζει νοοθετική ρύθμιση για την αύξηση της «Χρυσής Βίζας» στα ακίνητα. Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει αύξηση των χρηματικών ποσών για την απόκτηση της Χρυσής Βίζας τουλάχιστον για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπου είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση για την αγορά ακινήτων, ώστε να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με τις τιμές τόσο αγοράς όσο και ενοικίασης.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη ζώνη ανεβαίνει το όριο για την απόκτηση χρυσής βίζας στα 800.000 ευρώ.
Εκεί θα εντάσσονται τα νότια και βόρεια προάστια της Αττικής, τουριστικές περιοχές -και στην Κρήτη- και αρκετά νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.
Ενδεχομένως και στη Θεσσαλονίκη θα εντάσσονται διαφορετικές περιοχές, ακριβώς ώστε αυτοί οι οποίοι θα αποφασίσουν να επενδύσουν σε συγκεκριμένες περιοχές, ουσιαστικά να προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις και όχι να έχουν αυτοσκοπό την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού διαβατηρίου.
Πλέον, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα γίνει στις υπόλοιπες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Σημειώνεται ότι παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα σοβαρό πρόβλημα, ειδικά στα δυτικά και στα ανατολικά προάστια με μεγάλες ανατιμήσεις.
Φαίνεται ότι και σε αυτές τις περιοχές θα «ανέβει ο πήχης», ενδεχομένως και στις 400.000 και 500.000 ευρώ και από εκεί και πέρα θα μείνουν στο όριο των 250.000 ευρώ, που είναι, άλλωστε και το σημερινό.