Opel: Υπάρχουν και “vegan” μοντέλα!


Ο στόχος που έχει θέσει η Opel για βιώσιμη κινητικότητα δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση.


Η γερμανική εταιρεία έχει στη γκάμα της vegan επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες μιας σεβαστής πλέον μερίδας κοινού που αρνείται συνειδητά να «καταναλώσει» ότι σχετίζεται ή προέρχεται από ζώα, επιλέγοντας ανάμεσα από μια ευρεία γκάμα εναλλακτικών τροφών και προϊόντων.

Στην ίδια λογική λοιπόν και η Opel δε χρησιμοποιεί στα εσωτερικά των οχημάτων της επενδύσεις που περιέχουν ζωικά προϊόντα. Ταυτόχρονα όμως διευκρινίζει ότι, για παράδειγμα τα συνθετικά της δέρματα, πληρούν τα ίδια υψηλά πρότυπα εμφάνισης και απτικής ποιότητας.

 Τα vegan μοντέλα της Opel είναι τα Astra και Astra Sports Tourer με θερμικούς κινητήρες και plug-in υβριδικό σύστημα, τα Vivaro και Movano, καθώς επίσης τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα Corsa Electric,  Astra Electric, Astra Sports Tourer Electric, Rocks Electric, Zafira Life Electric, Combo Life Electric και Combo Electric.

Στη φαρέτρα της Opel υπάρχουν ήδη 15 εξηλεκτρισμένα οχήματα, ενώ από το 2024 θα υπάρχει τουλάχιστον μια εξηλεκτρισμένη έκδοση για κάθε μοντέλο. Τη νέα χρονιά θα γνωρίσουμε το διάδοχο του Crossland και το νέο Grandland, τα οποία αμφότερα θα είναι διαθέσιμα με ηλεκτρική έκδοση, ενώ θα γιορταστεί και η 125η επέτειος της Opel ως κατασκευαστής αυτοκινήτων.


Η μεγάλη αλλαγή θα έρθει από το 2025, καθώς κάθε νέο Opel που θα λανσάρεται θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Στο μέλλον η vegan γκάμα της Opel αναμένεται να επεκταθεί, όπως και γενικότερα η παγκόσμια αγορά των vegan προϊόντων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *