Σοκ από το θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό


Από αλλαντίαση πέθανε 32χρονη Ελληνίδα που έκανε διακοπές στο Μπορντό της Γαλλίας.


Η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, λίγες ώρες αφότου έφυγε από το εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» μαζί με τον σύζυγο και τον πατέρα της. Θύματα τροφιμογενούς αλλαντίασης έπεσαν και άλλοι ξένοι τουρίστες που είχαν επισκεφθεί το ίδιο εστιατόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε παντρευτεί τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, τουλάχιστον 12 άτομα φαίνεται ότι υπέστησαν δηλητηρίαση και πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Επτά βρίσκονται σε μονάδα εντατικής φροντίδας.

«Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο ίδιο εστιατόριο στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου του 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα», τονίζουν οι γαλλικές αρχές.

Οι αρχές κάλεσαν όσους παρουσιάσουν συμπτώματα όπως ναυτία, κοιλιακός πόνος, εμετός, διάρροια, πρόβλημα όρασης, ξηρότητα του στόματος και παράλυση» να απευθυνθούν άμεσα σε γιατρό.


«Όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν έλαβαν θεραπεία με αντιτοξίνες», ενημέρωσε ο Μπενζαμέν Κλουζό, γιατρός στο τμήμα ανάνηψης επισημαίνοντας πως είναι πιθανό να ταλαιπωρηθούν μέχρι και δύο εβδομάδες. Και αυτό διότι δεν καταστρέφεται το βακτήριο, αλλά δεν του επιτρέπεται να επεκταθεί περαιτέρω στον οργανισμό.

Οι περισσότεροι ασθενείς «είναι ξένοι τουρίστες, Αμερικανοί, Καναδοί και Γερμανοί», γράφει η εφημερίδα «Le Figaro». «Τα ύποπτα τρόφιμα, όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα, είναι κονσέρβες με σαρδέλες που παρασκευάζονται από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

«Όλοι οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία για την αντιμετώπιση της αλλαντίασης», δήλωσε ο Μπενζαμίν Κλουζό, γιατρός στο ιατρικό κέντρο «CHU Pellegrin». Όπως εξηγεί: «Η αλλαντίαση είναι μια ασθένεια που πρέπει να δηλωθεί και προκαλείται από νευροτοξίνες της αλλαντίασης 8 τύπων (Α έως Η), οι οποίες προσβάλλουν το νευρικό σύστημα, προκαλώντας προβλήματα στα μάτια (διπλωπία), δυσκολία στην κατάποση και, σε προχωρημένες μορφές, παράλυση των μυών, ιδίως των αναπνευστικών μυών και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Η αλλαντίαση δεν είναι μεταδοτική, αλλά μπορεί να προσβάλει οποιονδήποτε, και μπορεί να είναι πιο σοβαρή στα πιο ευάλωτα άτομα, όπως οι ηλικιωμένοι», λέει ο Δρ Κλουζώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *