Επίσκεψη αστραπή Άδωνι Γεωργιάδη σε δυο νοσοκομεία στα Ιωάννινα: «Σε εξαιρετική κατάσταση τα νοσοκομεία με περισσότερο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό από όσο είχαν το 2019»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σήμερα επίσκεψη αστραπή σε δυο νοσοκομεία στα Ιωάννινα και το μήνυμά που έστειλε ήταν ξεκάθαρο για την εικόνα που αντίκρυσε καθώς όπως τόνισε σε ανάρτησή του στα social media: «Σε εξαιρετική κατάσταση τα νοσοκομεία με περισσότερο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό από όσο είχαν το 2019».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης στάθηκε και στο πρωτοποριακό έργο που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου η τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, με χρήματα εντός του προϋπολογισμού του, σχεδίασε και κατασκεύασε μια πρότυπη μονάδα Παραγωγής και Αποθήκευσης Οξυγόνου και έτσι μηδενίζει τις αγορές Οξυγόνου από την Αγορά και αποσβαίνει το κόστος σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης βρήκε χρόνο και συμμετείχε και σε σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας όπου είχε συζήτηση εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Αναλυτικά ο Άδωνις Γεωγιάδης ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Σήμερα έκανα μία επίσκεψη αστραπή στα Ιωάννινα. Αφορμή για αυτήν τα εγκαίνια που κάναμε σε ένα πραγματικά πρωτοποριακό έργο που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.


Εκεί η τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, με χρήματα εντός του προϋπολογισμού του, σχεδίασε και κατασκεύασε μια πρότυπη μονάδα Παραγωγής και Αποθήκευσης Οξυγόνου. Έτσι μηδενίζει τις αγορές Οξυγόνου από την Αγορά και αποσβαίνει το κόστος σε λιγότερο από ένα χρόνο.


Όταν το έμαθα αποφάσισα να πάω ο ίδιος στα εγκαίνια διότι ήθελα να επιβραβεύσω την πρωτοβουλία αυτή.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στην Διοίκηση και σε όλη την ομάδα. Με την ευκαιρία όμως ενημερώθηκα για όλη την εξέλιξη των πολλών έργων ανακαίνισης των ΤΕΠ και αγοράς νέου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο ΕΣΠΑ αλλά και να δούμε την εξέλιξη των προσλήψεων του μονίμου προσωπικού σε σχέση και με τα οργανογράμματά τους.

Φυσικά επισκέφθηκα και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» όπου και εκεί είχα συνάντηση και με τα Σωματεία Εργαζομένων και με την Διοίκηση.

Γενική Εικόνα: Αμφότερα τα Νοσομομεία είναι σε εξαιρετική κατάσταση με περισσότερο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό από όσο είχαν το 2019.


Με τα έργα που τώρα εξελίσσονται έως το τέλος του 2025 θα είναι δύο σχεδόν καινούργια Νοσοκομεία. Επίσης και στα δύο έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται τα Απογευματινά Χειρουργεία και οι Μεταρρυθμίσεις μας έχουν γίνει γενικά ευμενώς δεκτές. Συνεχίζουμε

Υγ. Δεν θα μπορούσα να μήν βρω τον χρόνο για μία σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας όπου και είχαμε συζήτηση εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου»

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *