Περιφέρεια Αττικής: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Περιφέρειας Αττικής, από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου, στο θέατρο του Αττικού ‘Αλσους «Κατίνα Παξινού» όπου το κοινό καταχειροκρότησε τις εξαιρετικές- σύμφωνα με τις κριτικές- παραστάσεις που παρουσιάστηκαν από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Κροατία.


Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, επισήμανε ότι «η καθιέρωση του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος αποτελεί ένα γεγονός και ένα θεσμό ο οποίος θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, ενώ η περιφέρεια επενδύει στην εξωστρέφεια μέσω του πολιτισμού ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Αττικής και συνολικά της χώρας».

Τον θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους η πρέσβειρα της Αλβανίας Luela Hajdaraga, η πρέσβειρα του Μαυροβουνίου Ana Vukadinović, ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Κροατίας Goran Prokopec και από την πρεσβεία της Τουρκίας ο Murat Ozdemir.

Ειδικότερα για τα θεάματα:

-Την παράσταση «Αισχύλου, Ευμενίδες» σε νέα μετάφραση Λέανδρου Πολενάκη και σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά προλόγισε ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Άγις Μαρίνης.


-Την παράσταση «A Trojan Woman», σε διασκευή Sara Farrington και σκηνοθεσία των Ana Veselic και Meghan Finn, προλόγισε ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας ‘Άρης Ασπρούλης.


-Την παράσταση «Ευριπίδη, Εκάβη» σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, προλόγισε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού Σίσσυ Παπαθανασίου.

-Την παράσταση «Η εκδίκηση της Μελιτώς» σε κείμενο-σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή, προλόγισε ο ποιητής, κριτικός δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *