Θεσσαλονίκη – Kατάληψη Libertatia: Στο Αυτόφωρο τέσσερις συλληφθέντες – Βρέθηκαν κράνη, κοντάρια και σιδερογροθιά


Κοντάρια, κράνη και μία σιδερογροθιά εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, μέσα στην κατάληψη της Libertatia στη Θεσσαλονίκη.


Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-09-2024), για την εκκένωση διατηρητέου κτηρίου στην περιοχή της Τούμπας, στο οποίο, απογευματινές ώρες χθες, εισήλθε παράνομα ομάδα ατόμων, αφού παραβίασε σφράγιση εξωτερικής θύρας του κτηρίου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αστυνομίας, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (19) προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί.

Σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 29, 27, 28 και 24 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβασης του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράβασης του Νόμου περί όπλων.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

7 ξύλινα κοντάρια,

2 μπαλαντέζες,

6 κράνη,

2 ηχεία,

1 προτζέκτορας,

2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

3 προβολείς,

Χρηματικό ποσό και

1 σιδερογροθιά.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Εντωμεταξύ, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι τέσσερις συλληφθέντες μετά την αστυνομική επιχείρηση. Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες (24 έως 29 ετών), στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οι τρεις που εντοπίστηκαν εντός του κτιρίου διώκονται για φθορά μνημείου, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια (επειδή αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν), ενώ ο τέταρτος για οπλοφορία και απείθεια (είχε προσαχθεί από τον περιβάλλοντα χώρο).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *