Η Μάρω Κοντού γίνεται 90 ετών – Οι ευχές από την Φίνος Φιλμ και η «κυρία Κοκοβίκου»


Η σπουδαία ηθοποιός Μάρω Κοντού έχει σήμερα τα γενέθλια της και κλείνει τα 90 της χρόνια.


Η θρυλική Μάρω Κοντού σφράγισε μέσα από τις ερμηνείες της τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Με αφορμή τα γενέθλιά της, η Φίνος Φιλμ, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί για πολλές ελληνικές ταινίες, της ευχήθηκε από το πρωί, με μια φωτογραφία της από τα παλιά. «Πολύχρωμες ευχές στέλνουμε σήμερα στην υπέροχη και λαμπερή Μάρω Κοντού! Χρόνια πολλά αγαπημένη μας Μάρω» γράφει η ομάδα της εταιρείας παραγωγής στα social media.

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός με την επιτυχημένη πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1934 στο Κουκάκι.

Έκανε το ντεμπούτο της στην υποκριτική το 1954 στον χορό Αρχαίας Τραγωδίας του Εθνικού Θεάτρου.


Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της με έναν ρόλο στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Χαρούμενο Ξεκίνημα» (1954) του Ντίνου Δημόπουλου.

Το 1960 έλαβε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Τα Κίτρινα Γάντια» ως σύζυγος του Νίκου Σταυρίδη και επέστρεψε στη Φίνος Φιλμ το 1963 πρωταγωνιστώντας στο πλευρό του Ντίνου Ηλιόπουλου στην ταινία «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης».

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 κινηματογραφικές παραγωγές. Από τις πιο χαρακτηριστικές, είναι οι: «Αντιγόνη» (1961) ως Ισμήνη, αλλά και το διαχρονικό φιλμ «Η Γυνή να Φοβείται τον Άνδρα», όπου μαζί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου υποδύθηκαν το ζεύγος Κοκοβίκου, ένα από τα πλέον διάσημα ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου. Τελευταία συνεργασία της Μάρως Κοντού με τη Φίνος Φιλμ ήταν στην αξέχαστη «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) στον κεντρικό ρόλο πλάι στον Αλέκο Αλεξανδράκη. Μεγάλη για την εποχή επιτυχία είχαν και οι 13 ταινίες όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα («Ο Γεροντοκόρος», «Ο Στρίγγλος που Έγινε Αρνάκι», «Κρίμα το Μπόι σου» κ.α.).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *