Ν. Φλωρίδης για Novartis: Οι κατηγορίες κατά πολιτικών στηρίχθηκαν στους προστατευόμενους μάρτυρες και αυτό σημαίνει ότι καθοδηγήθηκαν


Την εκτίμηση ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis «καθοδηγήθηκαν» εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN.


«Εάν σκεφτούμε ότι όλες οι κατηγορίες σε βάρος των Ελλήνων πολιτικών στηρίχθηκαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες, αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι καθοδηγήθηκαν» δήλωσε ο κ. Φλωρίδης. «Αποδείχθηκε ότι έλεγαν ψέματα αλλά αυτοί που υπέστησαν τα ψέματα δεν μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους» συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Εξηγώντας τις αλλαγές μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα από την 1η Μαΐου, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «ο εισαγγελέας έχει τη δυνατότητα να εξετάσει το καθεστώς προστασίας μαρτύρων αυτεπάγγελτα».

Υπενθύμισε ότι όλα ξεκίνησαν όταν «στη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο δικό μας ήρθε ο κ. Βελόπουλος και είπε ότι ένας βουλευτής του πληρώθηκε 30 εκατ. δολάρια για την υπόθεση Novartis. Ο βουλευτής ήρθε στη Βουλή και είπε ότι “ναι, τα πήρα τα λεφτά νόμιμα, έχω φορολογηθεί και όλα καλά».

«Στην υπόθεση Novartis υπήρξε μία βαλίτσα, αυτή είχε τριάντα εκατομμύρια δολάρια, παραδόξως όμως τη βαλίτσα αυτή την είχε πάρει ένας βουλευτής του κυρίου Βελόπουλου. Ο βουλευτής ήρθε στη Βουλή και είπε ότι “ναι εγώ τα έχω πάρει τα χρήματα αυτά, τα πήρα νόμιμα, τα έχω δηλωμένα, έχω φορολογηθεί και όλα καλά”» είπε.


«Θέλω να υπενθυμίσω ότι εκείνη η υπόθεση που ονομάζουμε “σκευωρία Novartis” και υπάρχει και “σκάνδαλο Novartis”. Σκάνδαλο Novartis είναι οι χρηματισμοί διαφόρων γιατρών στην Ελλάδα προκειμένου να συνταγογραφούν τα σκευάσματα της Novartis.

Η “σκευωρία Novartis” είναι η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με ΑΝΕΛ τότε, δηλαδή Τσίπρας, Καμμένος, να κατηγορήσουν με βαριές κατηγορίες χρηματισμού πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, στελέχη ανώτατα των δύο βασικών κομμάτων τότε, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να εξοντώσουν το μισό πολιτικό σύστημα της χώρας.

Γιατί εάν κατάφερναν μέσα από αυτή την σκευωρία να οδηγήσουν στο δικαστήριο αυτούς τους ανθρώπους, αυτό σημαίνει ότι το μισό πολιτικό σύστημα θα είχε τιναχθεί στον αέρα» σημείωσε.

«Αυτό που απασχολεί είναι αν οι αμοιβές αυτές συνδέονται με τους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis. Αν έχουν πάρει αμοιβή για την ίδια υπόθεση η ελληνική νομοθεσία δεν το επιτρέπει» κατέληξε για το θέμα ο Γιώργος Φλωρίδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *