Ολονύκτιο μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών σε Λίβανο και Συρία – Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση σε τζαμί στη Λωρίδα της Γάζας


Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον ισλαμικού τεμένους που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά), τον οποίο επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός, διατεινόμενος πως έπληξε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.


«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 21 και υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών» μετά τον βομβαρδισμό στο τέμενος, που βρίσκεται απέναντι στην είσοδο «του νοσοκομείου των μαρτύρων του Αλ Ακσά στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Νωρίτερα, το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA έκανε λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά, και δεκάδες τραυματίες.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως «διεξήγαγε πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς που δρούσαν μέσα σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενσωματωμένο σε δομή που προηγουμένως ήταν το τζαμί ‘Σουχάντα αλ Ακσά’ στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα».

 

 

Ολονύκτιο σφυροκόπημα


Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους αμάχους σε συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού να απομακρυνθούν εσπευσμένα σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων.

Ακολούθησαν σφοδροί βομβαρδισμοί σχεδόν όλο το βράδυ.

Από τους σαρωτικούς βομβαρδισμούς στα νότια της Βηρυτού έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ τον Al Manar

Το κρατικό κανάλι του Λιβάνου αναφέρει πως τέσσερα μαχητικά του Ισραήλ χτύπησαν τα νότια προάστια της Βηρυτού με τα πλήγματα να είναι 8. Εκτός από το νότιο τμήμα της Πρωτεύουσας του Λιβάνου υπάρχουν αναφορές για ακόμη δύο στα βορειοανατολικά της.

Οι δευτερεύουσες εκρήξεις στα σημεία που χτύπησαν τα ισραηλινά μαχητικά δείχνουν πως πρόκειται για σημεία με “βαριά” όπλα και πυρομαχικά.

Πηγές από τον Ισραηλινό στρατό αναφέρουν πως το σημερινό μπαράζ με χτυπήματα στα νότια της Βηρυτού είχαν ως στόχο τη μεγαλύτερη υπόγεια αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ στο σημείο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως στους συγκεκριμένου χώρους η οργάνωση είχε αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό πυραύλων, ρουκετών, αντιαρματικών πυραύλων και πυραύλων κατά πλοίων.

Με τα 8 διαδοχικά χτυπήματα με διατρητικές αλλά και «συμβατικές» βόμβες το συγκεκριμένο σημείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

 

Το Ισραήλ χτύπησε στο Ντέιρ Αλ Ζορ τις σημαντικές ιρανικές βάσεις της Συρίας

 

Παράλληλα, το Ισραήλ χτύπησε στο Ντέιρ Αλ Ζορ τις σημαντικές ιρανικές βάσεις της Συρίας.

Εν μέσω αυτών των προειδοποιήσεων, η Τεχεράνη εξέδωσε ΝΟΤΑΜ αργά το βράδυ του Σαββάτου με την οποία έκλεισε τον δυτικό εναέριο χώρο για τις πτήσεις των εμπορικών σκαφών, κίνηση που δείχνει ότι και οι ίδιοι ανέμεναν την επίθεση των ισραηλινών.

Τα αραβικά μέσα ανέφεραν ισραηλινά χτυπήματα και στην περιοχή Qusayr της Συρίας. Η συγκεκριμένη περιοχή συνορεύει με τον Λίβανο και σε αυτή υπάρχουν υποδομές της Χεζμπολάχ. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ένα από αυτά που χρησιμοποιούνται για τη χερσαία μεταφορά όπλων από το Ιράν δια μέσου των συριακών εδαφών προς τον Λίβανο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *