Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: O Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο – Δείτε την κούρσα


Το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ασημένιας απόχρωσης αυτή τη φορά μετά το χάλκινο του Θεόδωρου Τσελίδη στο τζούντο, ήρθε από την κολύμβηση και τον Απόστολο Χρήστου, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο!


Ο Απόστολος Χρήστου για περισσότερα από δέκα χρόνια δουλεύει σκληρά για να φτάσει σε μία μεγάλη επιτυχία στα 100μ. ύπτιο και είδε αυτή να του… γλιστράει για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σκέφτηκε να αποσυρθεί από τα 200μ. ύπτιο, αλλά αποφάσισε να μην τα παρατήσει. Κατέβηκε και πέτυχε το απίθανο. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης στην πισίνα στην ιστορία των Αγώνων, και έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Χρήστου έκανε μία τρομερή κούρσα, παίρνοντας από την αρχή μεγάλο προβάδισμα. Γύρισε στο πρώτο 100άρι σε 55.14, πιο γρήγορα ακόμη κι από το πέρασμα του Ααρον Πίρσολ στο ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2009. Ηταν προφανές ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι και σιγά-σιγά ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος, που ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί του τελικού, μείωσε τη διαφορά και τον προσπέρασε, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με 1:54.26. Ο Ελληνας πρωταθλητής έδωσε και την τελευταία ιμάδα των δυνάμεων του, τερμάτισε σε 1:54.82, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Απόστολου Σίσκου (1:55.42 από τις 19/6 στο Βελιγράδι) και κράτησε τη δεύτερη, μπροστά από τον Ελβετό Ρόμαν Μιτιούκοφ που πήρε την τρίτη θέση με 1:54.85. Η Ελλάδα έχει πλέον μετάλλιο στην κολύμβηση!

«Τα εδωσα όλα γιατί ήξερα ότι πρέπει να κάνω την υπέρβαση. Το ήθελα πραγματικά και βρήκα τις δυνάμεις για να κάνω μια απίστευτη κούρσα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Χρήστου, μετά τη μεγάλη επιτυχία του.

Η επιτυχία του Χρήστου είναι ιστορική καθώς δίνει στην χώρα μας το πρώτο μετάλλιο σε αγώνισμα πισίνας από το 1896, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας, που όμως τότε είχαν διεξαχθεί στο Πασαλιμάνι.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *