Φωτιά σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση – Πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

Αναστάτωση προκλήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 8:45 το πρωί, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε κλινική γεμάτη με ασθενείς.


Η διαδικασία εκκένωσης της ιδιωτικής κλινικής που βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης χωρίς να υπάρξουν τραυματίες σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 40 άτομα.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου στο thestival.gr, όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να δεχθούν ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας.

Όπως αναφέρει το thestival.gr έχει γίνει η μεταφορά τουλάχιστον πέντε ατόμων με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της πόλης, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα, ενώ υπάρχουν ορισμένοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.


Πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο έκαναν χρήση της διασωστικής σκάλας για να απομακρύνουν από το κτίριο τους ασθενείς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως μία εγκυμονούσα που επρόκειτο να γεννήσει με πρόκληση μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης.


Σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα -και κυρίως στο Παπαγεωργίου- μεταφέρονται κι άλλοι ασθενείς.

Εργαζόμενοι νωρίτερα βγήκαν στα μπαλκόνια λόγω των πυκνών καπνών που «έπνιξαν» το πολυώροφο κτίριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον ημιώροφο και οι καπνοί είναι ορατοί από διάφορα σημεία της πόλης.

Στο σημείο έσπευσαν 31 πυροσβέστες με δέκα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.


Εικόνες: thestival.gr και ΕΡΤ.

Τα αίτια της φωτιάς

Γνωστά έχουν τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην κλινική στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής της Βιοκλινικής Ιωάννης Βλασσόπουλος, εξήγησε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, πως τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς ακόμη διερευνώνται, όμως το πιθανότερο είναι να ξεκίνησε «από την κλιματιστική μονάδα η ποια ήταν εκτός της κλινικής», ωστόσο «είναι νωρίς για να το επιβεβαιώσουμε».

«Είχαμε ένα ατυχές περιστατικό, μία μικρή εστία η οποία κατασβέστηκε άμεσα με παρέμβαση δική μας, την λειτουργία των συστημάτων πυρασφάλειας και την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής. Το προσωπικό και οι ασθενείς μας είναι όλοι ασφαλείς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και τους ανθρώπους μας οι οποίοι έδρασαν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα», ανέφερε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *