To εμβληματικό project της Lamda Development στο Ελληνικό προσελκύει ξένα πανεπιστήμια – Η εταιρεία μιλάει ήδη με ενδιαφερόμενο για την δημιουργία δυο πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων

Το εμβληματικό έργο της Lamda Develpoment στο Ελληνικό και το εμβληματικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον ερχομό ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα έχουν κάνει το Ελληνικό περιζήτητο από ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Lamda Development συζητά με ενδιαφερόμενο ξένο «παίκτη» για τη δημιουργία μη κρατικού ΑΕΙ στο Ελληνικό σε δύο περιοχές, προς την πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης και κοντά στο μετρό


Η Lamda Development έχει ξεκινήσει επαφές με ξένο ίδρυμα για την παραχώρηση έκτασης για την ίδρυση μη κρατικού πανεπιστημίου. Αντίστοιχα, στη γειτονιά του Ελληνικού, στο πρώην κτίριο της Olympic Catering ήδη γίνονται επιτόπιες επισκέψεις για τη μετασκευή του ακινήτου που θα φιλοξενήσει την πρώτη μη κρατική Ιατρική Σχολή.

Το… εκπαιδευτικό real estate φέρνει ήδη και αναμένεται να φέρει και προσεχώς νέα deals στην εγχώρια αγορά ακινήτων, είτε πρόκειται για παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων που αναζητούν στέγη για μη κρατικά ιδρύματα, στο πλαίσιο του νέου θεσμικού πλαισίου, είτε για δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν βγει με διαγωνισμούς και ζητούν κτίρια για να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, είτε ακόμη και για projects στο δύσκολο κομμάτι των φοιτητικών σπιτιών, όπου παρατηρείται μεγάλο έλλειμμα εντός κι εκτός Αθηνών.

Η Lamda Development δείχνει να έχει προχωρήσει απ όλους και ήδη πραγματοποιεί συζητήσεις με ενδιαφερόμενο ξένο «παίκτη» για τη δημιουργία μη κρατικού πανεπιστημίου. Εχει προηγηθεί ήδη από τις αρχές του έτους η ξενάγηση εκπροσώπων διεθνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στο υπό ανάπτυξη έργο, δεδομένου ότι ούτως ή άλλως εντός της έκτασης, με βάση το masterplan, περιλαμβάνονται χρήσεις Εκπαίδευσης και Ερευνας & Τεχνολογίας σε δύο επιμέρους περιοχές, προς την πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης και κοντά στο μετρό.

Τώρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη ουσιαστικές επαφές για τη ζήτηση επιφάνειας δόμησης για πάνω από 20.000 τ.μ. που θα αφορά πλήρες campus, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια κ.ο.κ. Εφόσον μάλιστα η εν λόγω συμφωνία προχωρήσει, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει αντίστοιχα και αυτοτελές project φοιτητικών σπιτιών εντός της έκτασης είτε αυτόνομα, από την ίδια τη Lamda Development, είτε ακόμη και σε συνεργασία με τρίτο εταίρο.


Την ίδια στιγμή, στη γειτονιά του Ελληνικού ήδη προετοιμάζεται η πρώτη μη κρατική Σχολή Ιατρικής από το Hellenic Healthcare Group (ΗΗG), μέσω του επενδυτικού κεφαλαίου CVC Capital Partners, σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας εντάσσεται και η απόκτηση από το επενδυτικό σχήμα του πρώην ακινήτου της Olympic Catering στο Ελληνικό.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *