Άδ. Γεωργιάδης για Πολάκη: Αν ο στόχος είναι να τον ξανακατεβάσουν βουλευτή στις εκλογές, θα είναι κοροϊδία για τους πολίτες


«Η μοναδική περιοχή σε όλη την Ελλάδα που έχει ακόμη πρόβλημα και αποτελεί εξαίρεση, είναι η Κως, τη στιγμή που σε όλες τις δομές Υγείας στη χώρα καλύφθηκαν οι θέσεις από τους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ» τόνισε στον Real Voice 99.5 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι αδίκως γίνεται τόση φασαρία, ενώ πρόκειται για μία εφημερία τον μήνα από τους παθολόγους.


Ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση μέσω του σταθμού μας προς τους ιδιώτες παθολόγους της Κω να βάλουν “πλάτη” αυτό το τρίμηνο, αλλά και προς τους γιατρούς να κάνουν ανάκληση της απόφασης για τις κινητοποιήσεις, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά ακραία την αντίδραση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. “Κάνω έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν αυτή την προτροπή, γιατί αν πετύχει θα έχει ως αποτέλεσμα μια τρομακτική ταλαιπωρία των ασθενών», όπως είπε.

«Το πρόβλημα με τους ιδιώτες γιατρούς έχει λυθεί παντού πλην της Κω. Αξιοποιώ κάθε μέσο για να μη μείνει το Νοσοκομείο Κω ακάλυπτο. Πολύ καλόπιστα λέμε στους γιατρούς να βάλουν “πλάτη” αυτό το τρίμηνο. Κάνω έκκληση στους ιδιώτες παθολόγους της Κω. Καλόπιστα, συνεργατικά να δούμε λύσεις για τον κόσμο, να βάλουν πλάτη», όπως είπε.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για να γίνουν πιο ελκυστικά στο να καλύψουν τις θέσεις στις δομές υγείας των νησιών, όπως για παράδειγμα στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αεροδιακομιδές και όπως είπε, με την αγορά 4 ελικοπτέρων θα ενισχυθεί σημαντικά ο στόλος, ώστε να μηδενισθούν οι εν πλω διακομιδές ασθενών.


Τέλος ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθεί και στη Ρόδο αντίστοιχη σύσκεψη με αυτήν που έγινε στη Σύρο για τα νησιά των Κυκλάδων σε μία συνολική καταγραφή για τα επείγοντα ζητήματα και συντονισμό προς κάθε κατεύθυνση για τα νησιά των Δωδεκανήσων.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι όλοι οι επικουρικοί θα ανανεωθούν μέχρι το 2027.

 

Για τον Πολάκη

 

Για τον Παύλο Πολάκη, μετά το απαράδεκτο σχόλιό του σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στο σταθμό μας: «Ελπίζω ότι αυτή η αποπομπή δεν είναι fake. Αν ο στόχος είναι να τον ξανακατεβάσουν βουλευτή στις εκλογές, θα είναι κοροϊδία για τους πολίτες. Το περιστατικό είναι πολύ λυπηρό. Είναι ένα bullying σε μία γυναίκα που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της από έναν εργοδότη (βουλευτή) από την εργαζόμενη. Ίσως η κα Λινού εκείνη την ώρα με τα δάκρυά της να ξέπλυνε την ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε καταλήγοντας.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *