Ηράκλειο: 14χρονος μαθητής επιτέθηκε και ξυλοκόπησε τον διευθυντή του Γυμνασίου – «Γιατί είπες στον πατέρα μου ότι έκανα κατάληψη;»


Σοκ προκαλούν πλέον οι καθημερινές αναφορές βίας ανηλίκων τόσο κατά συνομηλίκων τους όσο και εις βάρος δασκάλων και καθηγητών.


Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 7.30 το πρωί της Παρασκευής, έξω από το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου στα Δειλινά. Εκείνη την ώρα ο Γυμνασιάρχης είχε σταθμεύσει μόλις το αυτοκίνητο του και κατευθυνόταν στην είσοδο του σχολείου, όταν άκουσε έναν μαθητή να του απευθύνεται με άσχημο τρόπο. Τη στιγμή ακριβώς που έστρεψε για να του απευθύνει τον λόγο, δέχτηκε ένα πολύ ισχυρό χτύπημα στο πρόσωπο εξαιτίας του οποίου σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ ο μαθητής έσπευσε να εξαφανιστεί. Άλλοι μαθητές που είδαν το περιστατικό ενημέρωσαν τους καθηγητές, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ο Γυμνασιάρχης είχε αίματα στο πρόσωπο. Όπως είπε ο ίδιος στους συναδέλφους του αλλά και στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ, ο μαθητής τον κατηγορούσε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε ενημερώσει τους γονείς του για τη συμμετοχή του στην κατάληψη την οποία τελούσε το σχολείο. Ο εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο όπου διαπιστώθηκε ότι το τραύμα ήταν επιφανειακό και λίγο αργότερα έλαβε εξιτήριο.

Ο διευθυντής του σχολείου μιλώντας στο radiome.gr είπε «ο μαθητής με περίμενε στις 8 έξω από το σχολείο. Κατεβαίνοντας εγώ από το αυτοκίνητο κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου λέγοντας “γιατί είπες στον πατέρα μου ότι έκανα κατάληψη;”. Με χτύπησε, με έσπρωξε, μου έριξε γροθιά στο κεφάλι, τη μύτη, με έριξε κάτω».

«Ευτυχώς ήταν και άλλοι μπροστά και τον απέτρεψαν από τα χειρότερα» πρόσθεσε ο διευθυντής του Γυμνασίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Στο ερώτημα, δε, αν θα υποβάλει μήνυση στον μαθητή αρκέστηκε να απαντήσει «θα δούμε».


Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον ανήλικο μαθητή, ενώ ο πατέρας του συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τον ανήλικο καθώς δεν απαντά ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις του πατέρα του, παρότι το κινητό του δείχνει ενεργό.

Σύμφωνα με το neakriti.gr o 14χρονος φοιτούσε μόλις λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού είχε πάρει μεταγραφή από άλλο σχολείο, επίσης εντός των ορίων του Ηρακλείου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *