Τον απέλυσαν από τη σειρά και θα πληρώσει και αποζημίωση! «Χρέωσαν» με 30,9 εκατ. δολάρια τον Κέβιν Σπέισι

Αποζημίωση ύψους 30,9 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει ο Κέβιν Σπέισι για τη ζημιές που προκάλεσε η απόλυσή του από την τηλεοπτική σειρά του Netflix, House of Cards.


O 62χρονος ηθοποιός, που αφέθηκε ελεύθερος από βρετανικό δικαστήριο τον περασμένο Ιούνιο χωρίς περιοριστικούς όρους, κατηγορείται για πέντε αδικήματα που φέρεται να διέπραξε στη Βρετανία εις βάρος τριών ανδρών.

Ο Σπέισι, ο οποίος υποδύθηκε τον Φρανκ Άντεργουντ στη σειρά του Netflix, απολύθηκε το 2017, αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση μελών της ομάδας παραγωγής.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Μελ Ρεντ Ρεκάνα, έλαβε την απόφαση την Πέμπτη, 4 Αυγούστου, δηλώνοντας ότι ο Σπέισι πρέπει να πληρώσει 30,9 εκατ. δολάρια (25,4 εκατομμύρια λίρες) στην εταιρεία παραγωγής MRC.

Αποτελέσματα τριετούς έρευνας της υπόθεσης βρήκαν πως ο ηθοποιός παραβίασε τη ρήτρα του συμβολαίου του που απαιτούσε να ενεργήσει με επαγγελματικό τρόπο. Ως αποτέλεσμα των κατηγοριών, η MRC απέλυσε τον Σπέισι, γεγονός που οδήγησε στην καθυστέρηση της παραγωγής της έκτης και τελευταίας σεζόν της σειράς, η οποία έπρεπε να γραφτεί ξανά για να αφαιρεθεί ο χαρακτήρας του.


Τα δικαστικά έγγραφα υποστηρίζουν ότι η μείωση του αριθμού των επεισοδίων της σεζόν από 13 σε 8, αλλά και οι απαραίτητες αλλαγές για να γίνει η Ρόμπιν Ράιτ ο κύριος χαρακτήρας, οδήγησαν σε ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων.


Οι δικηγόροι του Σπέισι υποστήριξαν ότι η απόλυσή του έγινε προτού τα μέλη της ομάδας παραγωγής παρουσιάσουν τους ισχυρισμούς τους εναντίον του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρξε παραβίαση της σύμβασης και ότι δεν ήταν υπεύθυνος για τη ζημιά.

Σύμφωνα με τον δικαστή, ο Σπέισι, ο οποίος αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς μέσω των δικηγόρων του, «απέτυχε να αποδείξει ότι η υπόθεση έχει τελεσιδικίσει» και «δεν απέδειξε ότι η αποζημίωση ήταν τόσο παράλογη, ώστε να ισοδυναμεί με αυθαίρετη ανανέωση των συμβολαίων των εμπλεκομένων μερών».

Ο δικηγόρος της MRC, Μάικλ Καμπ, δήλωσε στο Associated Press: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου».

Ο Σπέισι έχει αντιμετωπίσει πολλές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση από το 2017. Τον Ιούλιο δήλωσε αθώος για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης που χρονολογούνται από το 2005.


Τον Απρίλιο, ο ηθοποιός ζήτησε από έναν δικαστή να απορρίψει τη μήνυση σεξουαλικής κακοποίησης που είχε ασκήσει εναντίον του ο Άντονι Ραπ. Mέσω των δικηγόρων του, υποστήριξε πως οι ισχυρισμοί της αγωγής του Ραπ – με τους οποίους ισχυρίζεται ότι ο Σπέισι τον κακοποίησε σε ένα πάρτι το 1986 όταν ήταν έφηβος – είναι αναληθείς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *