Ισόβια σε ηθοποιό του Riverdale! Δολοφόνησε την μητέρα του!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ηθοποιός του Riverdale, Ράιαν Γκράνθαμ, αφού ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της μητέρας του τον περασμένο Μάρτιο. Ο ηθοποιός μάλιστα, σχεδίαζε να σκοτώσει και τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό.


Ο ηθοποιός του Riverdale που καταδικάστηκε σε ισόβια, δεν θα μπορεί να ασκήσει έφεση για αποφυλάκιση με όρους για 14 χρόνια αφού ομολόγησε την ενοχή του για δολοφονία δεύτερου βαθμού για τον θανάσιμο πυροβολισμό της 64χρονης μητέρας του, Μπάρμπαρα Γουέιτ, ενώ έπαιζε πιάνο τον Μάρτιο του 2020.

Στη συνέχεια πήγε με το αυτοκίνητο στην κατοικία του Τζάστιν Τριντό με τρία όπλα, πυρομαχικά και 12 βόμβες μολότοφ στο αυτοκίνητό του, προτού αποφασίσει να παραδοθεί στις αρχές.

Σύμφωνα με τον καναδικό νόμο, μια κατηγορία δολοφονίας δεύτερου βαθμού συνοδεύεται αυτόματα με ισόβια κάθειρξη και το μόνο πράγμα που μπορούσαν να αμφισβητήσουν οι δικηγόροι του ήταν πόσο καιρό θα έπρεπε να εκτίσει για να μπορέσει να του χορηγηθεί η αναστολή.

Υποστήριξαν τον Ιούνιο ότι ο Γκράνθαμ θα έπρεπε να δικαιούται αποφυλάκιση υπό όρους μετά από 12 χρόνια, καθώς παραδέχτηκε την ενοχή του και εξέφρασε τη λύπη του για τις πράξεις του, ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστήριξε ότι έπρεπε να εκτίσει 17 έως 18 χρόνια.


Ωστόσο, σύμφωνα με το CBC, η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανικής Κολομβίας, Κάθλιν Κερ, αποφάσισε ότι θα πρέπει να εκτίσει μόνο 14 χρόνια, καθώς θεώρησε ελαφρυντικό παράγοντα την ψυχολογική πορεία και τη μετάνοια του ηθοποιού.


Σημείωσε ότι ο ηθοποιός φαινόταν πραγματικά μετανιωμένος στην απολογία του και αναζητούσε ψυχιατρική βοήθεια στη φυλακή, όπου φαινόταν να παρουσιάζει πρόοδο.

Επίσης, η ίδια είπε πως ελαφρυντικό αποτέλεσε και η απόφαση να μην διαπράξει μαζική δολοφονία σε σχολείο ή να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό, όπως αρχικά σχεδίαζε.

Ο Γκράνθαμ πυροβόλησε την μητέρα του στο πίσω μέρος του κεφαλιού καθώς έπαιζε πιάνο στις 31 Μαρτίου 2020 και  κατέγραψε βίντεο στο οποίο ομολόγησε τη δολοφονία, δείχνοντας το άψυχο σώμα της μητέρας του.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αγόρασε μπύρα και «χόρτο», πειραματίστηκε με την κατασκευή μολότοφ και παρακολούθησε Netflix, πριν καλύψει το σώμα της μητέρας του με ένα σεντόνι και πάει για ύπνο.


Το επόμενο πρωί, είπε ο Γκράνθαμ στις αρχές, κρέμασε ένα κομπολόι στο πιάνο της Γουέιτ και έβαλε κεριά γύρω από το σώμα της, προτού γεμίσει το αυτοκίνητό του με τρία όπλα, πυρομαχικά, δώδεκα βόμβες μολότοφ, εξοπλισμό κατασκήνωσης και οδηγίες για την εξοχική κατοικία του Τριντό στην Οττάβα.

Είχε σχεδιάσει να ταξιδέψει περισσότερες από… 50 ώρες για να σκοτώσει τον Τριντό, πριν αλλάξει γνώμη και σκεφτεί να διαπράξει «μια πράξη μαζικής βίας» στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ, από το οποίο είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του.

Το σώμα της Γουέιτ βρέθηκε την 1η Απριλίου 2020 από την κόρη της Λίζα, η οποία έφτασε στο σπίτι αφού ο Γουέιτ απέτυχε να απαντήσει στις κλήσεις και στα μηνύματα της.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *