Έφυγε από την ζωή η Tina Turner

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η τραγουδίστρια Τίνα Τέρνερ (Tina Turner).


Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπός της, ο οποίος ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως «έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε για την υγεία της».

«Η Τίνα Τάρνερ, η «βασίλισσα του Rock’n Roll» έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έδινε μάχη για την υγεία της εδώ και χρόνια. Πέθανε στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Τίνα Τάρνερ γεννήθηκε ως Άννα Μέι Μπούλοκ στις 26 Νοεμβρίου 1939 στο Νάτμπους του Τενεσί των ΗΠΑ. Έγινε γνωστή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος « Ike & Turner Revue», όμως στη συνέχεια ακολούθησε σόλο πορεία.

H αποκαλούμενη και «γιαγιά της ροκ», ήταν μια από τις ερμηνεύτριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο.


Γεννήθηκε ως Άννα Μέι Μπούλοκ στις 26 Νοεμβρίου 1939 σε μια αγροτική κοινότητα του Τενεσί. Ο πατέρας της ήταν επιστάτης σε φάρμα και η μητέρα της εγκατέλειψε την οικογένεια όταν η μετέπειτα σταρ της ροκ ήταν μόλις 11 ετών.


Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν την ανακάλυψε ο Άικ Τέρνερ και της άλλαξε το όνομα σε Τίνα Τέρνερ, προτού ακόμη παντρευτούν στην Τιχουάνα του Μεξικού. Χώρισε το 1976 αφού – όπως αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της – έπεσε θύμα συζυγικής βίας. Πήρε τελικά διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.

Το 1985 γνώρισε τον Έρβιν Μπαχ, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό επί 27 χρόνια, προτού ενωθούν με τα δεσμά του γάμου το 2013.

Στην πολυετή καριέρα της ηχογράφησε σπουδαίες επιτυχίες, όπως τα τραγούδια «What’s Love Got to Do with It» και «(Simply) The Best», τα άλμπουμ της πούλησαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ βραβεύτηκε με 12 Grammy. Απέκτησε το προσωπικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ και το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στο Rock & Roll Hall of Fame.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *