Βαθμός αντιπτέραρχου απονεμήθηκε στους πιλότους του F-4 Στ.Τσιτλακίδη και Μ. Τουρούτσικα

H Ελλάδα θρηνεί το χαμό πάνω στο καθήκον των δυο ηρωικών πιλότων του μαχητικού F-4 Phantom που συνετρίβη ανοιχτά του Κατακόλου το πρωί της Δευτέρας (30/01) και η πολιτεία τιμά και ευγνωμονεί την προσφορά τους στην πατρίδα.


Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με πρόταση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, μετά από απόφαση του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του αντιπτέραρχου στον σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου.

 Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην κηδεία του Σμηναγού

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οι παρακάτω αξιωματικοί Ιπτάμενοι «απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο».

Στην κηδεία του Σμηναγού ο Πρωθυπουργός που θα γίνει αύριο το πρωί στον Γρανίτη Δράμας θα παραστεί σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *