Το «ύστατο χαίρε» στον Σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη – Σπαραγμός στην κηδεία

Το τελευταίο «αντίο» στον κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη είπαν στον Γρανίτη Δράμας συγγενείς, φίλοι και πολίτες.


Στην εκκλησία ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το «παρών» έδωσεκαι ο αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, συνοδευόμενος από ανώτατους αξιωματικούς.

Στον Ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών ήταν φυσικά συντετριμμένοι οι γονείς του Σμηναγού.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η αρραβωνιαστικιά του, οι οποίοι έφτασαν στην εκκλησία υποβασταζόμενοι, ενώ η κοπέλα κρατούσε μια φωτογραφία τους στα χέρια της.


Της πομπής που μετέφερε τη σορό του άτυχου σμηναγού στον ιερό ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών, στον Γρανίτη Δράμας, προπορευόταν αξιωματικός – συνάδελφός του, που κρατούσε το ξίφος και το πηλίκιό του και ο οποίος τον Οκτώβριο θα γινόταν κουμπάρος στον γάμο του.


Από το πρωί, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα σε όλη την περιοχή και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης κηδεύτηκε στο χωριό του, Γρανίτης Νευροκοπίου στη Δράμα.

Βυθισμένο στο πένθος το Νευροκόπι

Οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας και του χωριού Γρανίτης, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, θα πουν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Σμηναγό.

Κουφέτα και τριαντάφυλλα

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας μοίρασε κουφέτα και τριαντάφυλλα σε όσους ήτανεκεί για να αποχαιρετήσουν τον Στάθη Τσιτλακίδη, όπως ορίζει το έθιμο, καθώς ο Σμηναγός δεν είχε παντρευτεί.


«Ήσουν πάντα ένας ήρωας»

Ο αδελφός του συγκλόνισε τους πάντες λέγοντας στον επικήδειο λόγο του για τον άτυχο ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο αδερφός του, στον επικήδειο λόγο του συγκίνησε τους πάντες λέγοντας: «Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ήσουν πάντα ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο, εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι. Απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα την έννοια της φιλίας, της συντροφιάς και της οικογένειας. Ήσουν και θα είσαι πάντα παράδειγμα προς μίμηση. Θα βρίσκεσαι πάντα στη σκέψη μας και στη σκέψη όλων των Ελλήνων. Στάθη και Μάριε σας αγαπούμε και σας εκτιμούμε ζώντες και τεθνεώτες. Αθάνατοι».

«Είχες ακόμα πολλά να προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά δυστυχώς έφυγες πολύ νωρίς», ανέφερε στον επικήδειό του, συνάδελφός του, με έκδηλη συγκίνηση.

Ανάμεσα στα στεφάνια που στάλθηκαν ήταν κι αυτό της οικογένειας του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος σκοτώθηκε στην πτώση του Mirage 2000 το 2018 μετά από αερομαχία.

Ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος.
  • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου  από ώρα την 11η πρωινή της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
  • Να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *