Το «θέατρο» του Απόστολου Λύτρα με το σακάκι – Προσποιήθηκε ότι φορούσε χειροπέδες


Χωρίς χειροπέδες μεταφέρθηκε την Δευτέρα στον ανακριτή ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, όπως δείχνουν βίντεο που κυκλοφορούν, ενώ φέρεται να προσποιήθηκε κατά την μεταγωγή του ότι φορούσε χειροπέδες.


Ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια για να απολογηθεί στον ανακριτή και περπατούσε στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων με τα χέρια του μπροστά και καλυμμένα με ένα σακάκι, όπως συνηθίζουν να κάνουν συλληφθέντες προκειμένου να κρύβουν τις χειροπέδες.

Ωστόσο, σε πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι με το που μπήκε στο κτίριο κατέβασε τα χέρια του, κίνηση που δείχνει ότι δεν φορά χειροπέδες.

«Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο»

Για «σκηνικό που φαίνεται σαν σκηνοθετημένο» έκανε λόγο ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

«Εδώ έγινε μια σκηνοθεσία, κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Κανονικά υπάρχει πρωτόκολλο, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις ανακριτικές ή δικαστικές αρχές. Ο κ. Λύτρας έδειξε και έπεισε όλο τον κόσμο ότι από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή φορούσε χειροπέδες. Όλοι νομίζαμε ότι φορούσε χειροπέδες, αυτός δεν είχε όμως, και φάνηκε μετά όταν τον έπιασε η κάμερα», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.


Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπεύθυνοι για αυτό είναι οι αστυνομικοί. «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο», είπε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *