Γιατί η κυβέρνηση θα προτιμούσε να… μην είναι Χριστούγεννα

Πριν από ένα χρόνο, ίδια εποχή, η ευχή όλων ήταν “του χρόνου τα Χριστούγεννα να είμαστε απαλλαγμένοι από την πανδημία”. Από τη μία η προσδοκία του εμβολιασμού, από την άλλη η προσδοκία όλο αυτό να έχει ξεθυμάνει, ατενίζαμε τον επόμενο χρόνο διαφορετικά. Ωστόσο τίποτα από όσα ευχόμασταν , δεν συνέβη.


Έτσι και αυτά τα Χριστούγεννα έρχονται με την αγωνία την μετάλλαξης “Ο” και τον παγκόσμιο συναγερμό που αυτή προκαλεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και μπορεί η κυβέρνηση να ξορκίζει την επιλογή του lockdown, επενδύοντας στους αυξημένους εμβολιασμούς και τους ελέγχους, είναι προφανές ωστόσο ότι θα προτιμούσε σε αυτή τη φάση να μην… ήταν Χριστούγεννα. Εξ αιτίας της αυξημένης κινητικότητας που αυτονόητα θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα σε αγορά και σπίτια.

Και επειδή προφανώς τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Υγείας και οι επιστήμονες, τρέμουν στην ιδέα ότι μετά τις γιορτές θα βρεθούμε απέναντι σε μια εκτεταμένη διασπορά που θα μας φέρει πολλά βήματα πίσω.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι το μέγεθος της διασποράς στις γιορτές θα κρίνει το πώς ακριβώς θα επιστρέψουμε από αυτές…

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *