F-4 Phantom: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η χώρα από την τραγική απώλεια του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη και του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom το οποίο κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου ανοιχτά της Ανδραβίδας.


Σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο Πικέρνι Αρκαδίας η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία.

Στην κηδεία του υποσμηναγού στην Τρίπολη, εκτός από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αύριο, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι.

Την Τετάρτη, με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μετά την ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσε το θάνατο του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom.


«Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη. (…) Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».


Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του F-4E Phantom. Το πόρισμα για τα αίτια αναμένεται να εκδοθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα. Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπταμένου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Θρηνούν και τιμούν», ανέφερε σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *