Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μαίνεται η πυρκαγιά στη δασική έκταση στα Ροζενά, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – «Ήχησε» το 112


Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, ενώ αργά το απόγευμα «ήχησε» και το 112.


Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί περαιτέρω και στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι με ριπές εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 208 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα, 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:51 σε αγροτοδασική έκταση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση χωρίς ωστόσο να απειλείται κάποιος οικισμός.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 183 πυροσβέστες (συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδες δασοκομάντος) 48 οχήματα, 6 ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα για συντονισμό) και 13 αεροσκάφη και εθελοντές. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και 2 μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.


Μηνύματα από το 112 – Εκκενώνονται Πύργος και Ελληνικό Κορινθίας

Λίγο μετά τις 17:00 μήνυμα του 112 έλαβαν όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας. «Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα.

Λίγο αργότερα, το 112 «ήχησε» ξανά, αυτή την φορά καλώντας όσους βρίσκονται στον Πύργο Κορινθίας να εκκενώσουν προς Ζάχολη.

Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 18:00 νέο μήνυμα έλαβαν όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ελληνικό Κορινθίας για να απομακρυνθούν προς Κάτω Πιτσά.

Συντονιστική σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια – Μέγιστη κινητοποίηση και ετοιμότητα

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *