Η δίαιτα αποτοξίνωσης αφορά σε μια διατροφή που στοχεύει στην υποστήριξη της φυσικής διαδικασίας αποτοξίνωσης και καθαρισμού του ήπατος, των νεφρών και του πεπτικού συστήματος, την αποβολή των τοξινών από το σώμα, τη βελτίωση της διούρησης και της πέψης και τη μείωση του οιδήματος της κοιλιάς.
Δοκιμάστε μια απλή, αποτοξινωτική δίαιτα για να «καθαρίσετε» τον οργανισμό σας από τις διατροφικές υπερβολές στις οποίες ίσως υποπέσατε το τελευταίο διάστημα.
Μια δίαιτα αποτοξίνωσης άλλωστε θα σας βοηθήσει να επανέλθετε σε έναν τρόπο υγιεινής διατροφής ή ακόμα και να προετοιμάσετε τον εαυτό σας πριν το καλοκαίρι.
Το μόνο που χρειάζεστε για την αποτοξίνωση είναι 3 ημέρες, μικρή πειθαρχία και μερικά φρέσκα υλικά στο ψυγείο σας.
Τη νύχτα πριν από την πρώτη ημέρα της αποτοξίνωσης:
Φάτε ένα μικρό, ελαφρύ γεύμα γύρω στις 6 μ.μ. που θα περιλαμβάνει μια σαλάτα (με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού) ή ελαφρά μαγειρεμένα λαχανικά, ψητή γλυκιά πατάτα ή καστανό ρύζι. Προσθέστε μερικά απλά, φρέσκα βότανα για γεύση. Τελειώστε το γεύμα σας με φρούτα και γιαούρτι για επιδόρπιο (αποφύγετε τις μπανάνες).
Ημέρα 1
Πρωί: Ζεστό νερό και λεμόνι – Μια φρέσκια φρουτοσαλάτα με ψιλοκομμένα καρύδια και μια κουταλιά κεφίρ
Μεσημεριανό: Στήθος κοτόπουλου και σπανάκι, σαλάτα καρότου και μάραθου με φέτες αβοκάντο, σπόρους κολοκύθας και μαύρο σουσάμι
Σνακ: Στικ καρότου, αγγουριού ή σέλινου με χούμους
Δείπνο: Ένα μπολ με ρεβίθια, γλυκοπατάτες, μπρόκολο, λάχανο και μερικές φέτες αβοκάντο, καρυκευμένο με ελαιόλαδο και λεμόνι και ψιλοκομμένος κόλιανδρος ή βασιλικός.
Ημέρα 2
Πρωί: Ζεστό νερό και λεμόνι – Smoothie με μπανάνα και γάλα αμυγδάλου
Μεσημεριανό: Σαλάτα από ρόκα, ραντίτσιο, αγγούρι, καρότα και κόκκινη πιπεριά, με βιολογικό τόφου σε κύβους, ψημένη κολοκύθα και ηλιόσπορους
Σνακ: Φέτες μήλου
Δείπνο: Καστανό ρύζι με σπαράγγια, μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών (ή άλλα εποχικά λαχανικά), καρυκευμένο με ελαιόλαδο.
Ημέρα 3
Πρωί: Ζεστό νερό και λεμόνι – Κουάκερ βρόμης με φέτες μήλου, καρύδια και κανέλα και μια κουταλιά γιαούρτι
Μεσημεριανό: Σαλάτα κινόα με ντοματίνια, σέλινο, καρότα, κόκκινες πιπεριές και μαύρο σουσάμι, με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
Σνακ: Μια χούφτα καρύδια, φουντούκια ή αμύγδαλα
Δείπνο: Σούπα με κόκκινες φακές, κολοκύθα και τζίντζερ, καρυκευμένη με λίγο ελαιόλαδο και ψημένους σπόρους κολοκύθας.

